Wayne Rooney dikatakan bersedia untuk menerima realiti bahawa khidmatnya bersama Manchester United tidak akan kekal lama selepas disingkirkan oleh Jose Mourinho dalam perlawanan bertemu Leicester pada Sabtu lalu.

Ketika diletakkan dibangku simpanan dalam perlawanan tersebut, kesebelasan utama United berjaya menghasilkan empat gol pada babak pertama sahaja.

Berikutan itu, ketua pasukan United itu dijangka akan kekal sebagai pemain simpanan ketika skuadnya menentang kelab dari Ukraine, Zorya Luhansk pada awal pagi Jumaat.

Berdasarkan perkembangan berkenaan, Rooney yang berbaki kontrak selama dua tahun dijangka menyertai kelab lain pada akhir musim depan secara percuma.

Namun, Daily Mirror melaporkan Rooney masih menunggu tawaran kontrak baharu dari United meskipun menyedari dia mula disisihkan.

Masa depan Rooney kini terserah kepada perancangan Mourinho memandangkan United memiliki ramai pemain tengah berkualiti.

Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Google Plus Share Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *