PATTANI, Polis dan tentera Thai menyerbu sebuah hotel yang dijadikan pusat perjudian di pekan Sungai Golok, selatan negara itu terletak berhampiran sempadan Kelantan pada Ahad.

Kolonel Champon Klampasut daripada Pusat Pemerintahan Keselamatan Dalam Negeri (ISOC) berkata serbuan dilakukan hasil maklumat perisikan bahawa hotel didakwa dimiliki rakyat Malaysia itu menjalankan kegiatan perjudian haram.

“Sepuluh bilik hotel berkenaan diubahsuai untuk dijadikan pusat perjudian,” katanya kepada pemberita di sini Ahad, sambil menambah serbuan turut dilakukan terhadap dua bangunan berhampiran.

Serbuan kedua dan ketiga dilakukan terhadap bangunan dua tingkat di hadapan hotel berkenaan dan sebuah pub yang terletak kira-kira 500 meter daripada hotel tersebut, katanya.

 Beliau berkata kedua-dua bangunan itu juga dijadikan pusat perjudian dan pasukan keselamatan turut merampas 60 komputer, lima peti besi serta dua kereta jenis Mercedes dan Nissan.

Penolong jurucakap ISOC Kolonel Yuttanam Pechmuang pula berkata maklumat tentera mendapati pusat-pusat perjudian itu dikunjungi lebih 1,000 pelanggan setiap bulan, dengan wang pertaruhan mencecah RM10,000.

Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Google Plus Share Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *