Polis Diraja Malaysia (PDRM) berjaya melonjak ke tangga keempat daripada tangga ke-8 Liga Super apabila berjaya menewaskan Terengganu FA dengan jaringan 3-1 dalam perlawanan di sini malam ini.

Keputusan perlawanan yang berlangsung di Stadium Hang Jebat, Krubong di sini juga menyaksikan Terengganu FA turun ke tangga ke-8 liga daripada ke-7 sebelum ini.

PDRM mendahului separuh masa pertama melalui jaringan pemain import Singapura, Muhammad Safuwan Baharudin pada minit keenam menewaskan penjaga gol berpengalaman Terengganu FA, Mohd Sharbinee Allawee.

Pemain kebangsaan Joseph Kallang Tie berjaya menyamakan kedudukan untuk Terengganu FA pada minit ke-29 menerusi rembatan cantik dari sebelah kiri gol pasukan The Cops.

PDRM kembali mendahului dalam separuh masa kedua menerusi jaringan penyerang import Maldives, Ashfaq Ali pada minit ke-72 selepas menerima umpanan cantik pemain dari Brazil, Andre Francisco Williams.

Kedua-dua pasukan kemudian terpaksa bermain dengan 10 pemain apabila Joseph dan pemain import PDRM dari Mali, Konate Souleymane diberikan kad merah oleh pengadil Suiful Mohd Rodzali akibat insiden pergaduhan antara kedua-dua pemain pada minit ke-77.

Amir Saiful Baderli menutup sisa-sisa peluang skuad Penyu, yang cuba bangkit pada minit akhir permainan, dengan rembatan deras pada minit ke-89 menjadikan keputusan penuh PDRM 3 Terengganu FA 1.

Terengganu FA yang menguasai permainan mampu menjaringkan lebih banyak gol, namun ketangkasan penjaga gol PDRM, Muhammad Haziq Nadzli juga pemain skuad bawah 22 tahun kebangsaan menghampakan pasukan dari pantai timur itu.

Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Google Plus Share Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *