Share on Facebook

KUALA LUMPUR, Perhimpunan Agung UMNO 2017 yang memasuki hari terakhirnya hari ini akan bermula dengan perbahasan usul agama dan pendidikan.

Sesi perbahasan itu akan dimulakan wakil Johor Senator Zahari Sarip sebagai pencadang usul sebelum disokong wakil Kelantan Amran Arifin pagi ini.

Sebanyak 14 pembahas dijangka membahaskan usul berkenaan dimulakan oleh wakil Pulau Pinang Mohd Nashrol Hisham Abdullah sebelum sesi penggulungan oleh ketua-ketua sayap, wakil anggota Majlis Tertinggi UMNO, wakil kerajaan, naib presiden dan presiden parti.

Ucapan penangguhan Datuk Seri Najib Tun Razak selaku Presiden parti pastinya dinanti-nantikan bukan sahaja oleh perwakilan yang hadir di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, tetapi juga oleh seluruh anggota UMNO di seluruh negara memandangkan perhimpunan tersebut adalah yang terakhir sebelum Pilihan Raya Umum ke-14 .

Semalam, usul ucapan dasar presiden dan usul ekonomi diluluskan oleh 2,718 perwakilan daripada 191 bahagian UMNO yang turut sebulat suara meluluskan usul jawatan presiden dan timbalan presiden UMNO tidak dipertandingkan pada pemilihan parti akan datang.

Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Google Plus Share Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *