Ahmad Razif Abdul Rahman tegas dengan pendiriannya sebagai menteri besar dan tidak memandang serius tentang kemungkinan berlakunya pilihan raya mengejut di Terengganu.

Ahmad Razif berkata beliau tidak pasti alasan di sebalik kenyataan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ajil Ghazali Taib bahawa majoriti wakil rakyat di negeri ini tidak gembira dan bimbang dengan kebimbangan politik yang mereka hadapi.

Ghazali, yang tidak mahu tindakan disiplin dikenakan terhadap Adun Kijal, Datuk Seri Ahmad Said, telah menyatakan bahawa kebimbangan itu telah mewujudkan kekeliruan dan senario politik yang tidak stabil.

Pada Isnin, Badan Perhubungan Umno Terengganu berkata pihaknya akan menyerahkan kepada Lembaga Disiplin parti untuk mengambil tindakan terhadap Ahmad Said, yang juga bekas menteri besar berhubung kritikan lantangnya terhadap kepimpinan parti negeri ini.

Ketika ditemui selepas mempengerusikan mesyuarat exco, Rabu, Ahmad Razif memberitahu pemberita bahawa senario politik di negeri ini adalah baik.

“Sebarang isu atau keputusan masa depan akan dibawa dalam mesyuarat kami,” katanya.

Apabila ditanya sama ada sebarang tindakan akan diambil ke atas Ghazali, Ahmad Razif berkata, Umno negeri juga akan menyerahkannya kepada pucuk pimpinan parti yang lebih tinggi untuk membuat keputusan mengenai perkara itu.

Mesyuarat exco pada Rabu telah dihadiri oleh Ahmad Razif dan semua sembilan anggota exco.

Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Google Plus Share Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *