Ejen Paul Pogba, Mino Raiola tampil menjelaskan punca di sebalik kelewatan perpindahan pemain tengah itu dari Juventus ke Manchester United.

Menurut Raiola, kelewatan itu berpunca daripada tawaran daripada beberapa kelab yang turut mahukan khidmat Pogba termasuk Pengurus Real Madrid, Zinedine Zidane.

“Zidane mahukan Pogba menyertai Real Madrid tetapi ada lagi lima atau enam kelab turut berminat.

“Manchester United kini pasukan terkuat, terima kasih kepada Pogba tetapi tidak bagi Real Madrid.

“Saya tidak pernah bercakap dengan Pogba mengenai isu perpindahan semasa dia beraksi pada Euro 2016, kemudian dia bercuti kerana amat kecewa selepas Perancis tewas kepada Portugal pada aksi final.

“Saya bertemu dengannya di Miami. Dia menjelaskan apa yang dia inginkan. Manchester adalah rumahnya,” dedah Raiola kepada Telefoot di Perancis.

Peluang bekerjasama dengan Jose Mourinho turut menjadi faktor Pogba berminat untuk kembali ke Old Trafford.

“Mourinho sudah hampir berjaya mendapatkan khidmatnya ke Chelsea pada musim panas lalu tetapi masa itu tidak sesuai,” katanya.

Terdahulu, Pogba melengkapkan perpindahannya dari Juventus ke Manchester United pada 9 Ogos lalu dengan rekod perpindahan dunia 89 juta pound (RM467.59 juta).

Pemain kebangsaan Perancis itu menandatangani kontrak selama lima tahun bersama United.

Dia meninggalkan Manchester bagi menyertai Juventus dengan perpindahan percuma pada 2012.

Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Google Plus Share Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *