Share on Facebook

KUALA LUMPUR: Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Sungai Panjang, Selangor tidak pernah memikirkan namanya diangkat sebagai Menteri Besar Selangor sekiranya Barisan Nasional (BN) menang pada pilihanraya kali ke -14 nanti.

Sebaliknya Budiman Mohd. Zohdi membuat tafsiran bahawa cakap-cakap seperti itu hanyalah mainan politik semata-mata menjelang pilihanraya yang bakal berlangsung pada tahun hadapan.

“Saya tak tahu pulak saya akan dilantik menjadi menteri besar sekiranya Umno menang di Selangor,” katanya ketika di temui di PAU 17 di Pusat Dangangan Dunia Putra, sebentar tadi.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Sungai Besar berkata sebagai ahli parti yang dididik supaya patuh kepada pucuk pimpinan, itulah pegangannya apabila bercakap mengenai jawatan dalam parti.

“Adalah baik kita bekerja keras terlebih dahulu dan pastikan Umno menang pada pru akan datang lepas itu barulah kita boleh bercakap siapa MB baru Selangor,” jelas beliau.

Pemerhati politik di Selangor menyebut ada beberapa tokoh yang boleh diketengahkan menjadi MB Selangor sekiranya Umno kembali menerajui negeri terkaya di Malaysia.

Antara nama-nama tersebut termasuklah beliau serta Tan Sri Noh Omar.

Mengenai peluang, Budiman yakin parti keramat Umno akan merampas kembali Selangor setelah dua penggal terlrpas ke tangan PR.

Kesedaran majoriti rakyat Selangor yang tidak yakin dengan pentadbiran PR meruoakan salah satu faktor BN akan menerajui Selangor pada PRU 14 nanti.

Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Google Plus Share Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *