Anda di sini!
Utama > Terkini > Hafizh Alami Cedera Ringan Di GP Valencia

Hafizh Alami Cedera Ringan Di GP Valencia

mh online

Hajat Hafizh Syahrin Abdullah mahu menampilkan aksi cemerlang di pusingan akhir Kejohanan MotoGP Dunia tidak kesampaian apabila terbabit dalam kemalangan di Grand Prix Valencia, Ahad.

Hafizh yang berharap dapat memperbaiki kedudukan keseluruhannya, bermula dengan pecutan baik di awal perlumbaan tetapi kemudian gagal mengawal jentera Kalex yang ditungganginya ketika menuju ke selekoh kedua sehingga terlibat dalam kemalangan tujuh motosikal.

Turut terbabit adalah Martin Schrotter, Jonas Folger, Xavier Simeon, Robin Mulhauser, Federico Fuligni dan Xavi Vierge, sehingga memaksa pegawai perlumbaan mengibarkan bendera merah.

Namun pelumba Program Pembangunan Bakat Petronas itu bernasib baik hanya mengalami cedera ringan.

“Hafizh dalam keadaan baik. Mungkin tulang di tapak tangan kanannya patah dan memerlukan pembedahan dan dia akan bermalam di hospital untuk pemantauan,” kata prinsipal pasukan, Barry Leong dalam satu kenyataan.

Cabaran di Valencia, walaupun antara litar kegemaran Hafizh, sememangnya sukar buat pasukan itu sejak dari mula apabila Hafizh sekadar menduduki tangga ke-21 pada sesi kelayakan perlumbaan penutup tirai musim ini.

Selepas menamatkan 18 perlumbaan musim ini, Hafizh menduduki tangga ke-16 keseluruhan dengan 64 mata.

Posted from WordPress for Android

Leave a Reply

Top